Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2010 11:02 - Комедия, Шега или Игра – ЖИВОТЪТ ни е всичко това! ?
Автор: nozharov Категория: Политика   
Прочетен: 2960 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 04.10.2010 11:10


imageДокато си седя на брега и събирам радиационните слънчеви лъчи по тялото ми,се сещам за прожекцията от миналата вечер, която попадаше според критицитe в жанрове като екшън, трилър, криминален..бих добавил и комедия – става въпрос за филмчето “KICK ASS” по нашему „Шут в г*за”.., честно казано не съм критик за да коментирам стойностите на продукцията, но като зрител си позволих да направя един паралел с реалността ни и част от пасажите във филма, тъй като в него имаше доста стойностни моменти в които главният герой (един младеж – аутсайдер, наивник, балък за околните и най-вече смехурко) Kick ass се превъплащава в защитник на хората. Факт е, че пародията която се вижда на малкият екран е много жалка и истината е, че Смехуркото има някакви идеали, накакви мечти, разбирания за животът и за всичко това което го обкражава според сценарият..., който в същност доста доближава случващото ни се в реалността..А именно, как сме готови ежедневно да правим някакви компромиси със себе си, за да можем да продължим все пак да живеем в една СИСТЕМА (която е на края на жизненият си цикъл), само за да можем да доживеем в следващият ден, където ЛОШИТЕ ще продължат да злоупотребяват с всички тези Смехурковци, а и всички останали които в същност се мислят за мега тарикати .. ,което пък ни докарва до трите възможни опции – да бъдеш смехурко, да бъдеш на ужким тарикат който да нащоква канчето и комплексира смехурковците, както разбира се и третата възможна алтернатива да бъдеш ЛОШ – господарят главорез над закона и приетите порядки, позволяващ си на безчинства над другите две групи, които сами по себе си имат свойте стойности – това е сивата реалност господа!
Може би, някой биха се замислили за ДОБРИТЕ, къде са те? съществуват ли или даже и в червената книга не може човек да ги намери? Вероятно, СИСТЕМАТА в която живеем олицетворява добрите в ролята на смехурковците – всички тези които се борят за някаква по-добра кауза, за нещо ново, за нещо различно, което би променило начинат ни на живот – колкото кофти или готин е той!
Вие къде бихте се сложили в тази уникална по рода си СИСТЕМА – като добър т.е. смехурко, като тарикат или като лош?
Преди да отговорите на това въпросче, обаче помислите какво е добро и какво е лошо, защото доброто за едни е лошо за други, както и респективно обратното...,
но догато размишлявате над всичко това – тик, так, тик, так, а времето минава и на никого не прощава! Докато се усетите, СИСТЕМАТА вече така Ви е подкарала на къс пас, че бримката която е омотала около вратлето до такава степен се е стегнала, че дори и искате да промените нещо, не бихте могли да си позволите подобен лукс,
защото такова по-активно действие ще ви отнеме и малкото останало т.е. ако си срещу тази система тя ще те накаже и вземе всичко..хихихи...,та в този дух на нещата презумцията е по-добре да имаш нещо от колкото нищо, защото иначе ЛОШИТЕ – Господарите от нашата реалност ще се саморазправят с нас!
Излиза, че СИСТЕМАТА е равносилна на СТРАХ, менажирана от едни лумпени субекти които нямат скруполи, криейки се зад някакви закони и постулати които сме приели за удобстовото ни, но в същност въобще не е така, защото повечето не са актуални за времето в което живеем и начинат ни на живот. Всички тези дупки и вратички в СИСТЕМАТА, позволяват на уважаемите Началници, да дерибействат на гърба на обикновенният гражданин, който редовно и ежедневно им слугува в тяхна чест и за тяхна сметка и тук кръчмарят го няма!
Да се върнем сега на пичът смехурко – KICK ASS, който с наивността си започва на шега да се превъплащава в един супер герой, зад който масата малко по малко застава , да му симпатизира и това дава сила на младежът да продължи напред в правилната посока, защото знае че така трябва и това му дава сили! – това обаче е по сценария на филмчето, а както знаем една птичка пролет не прави, затова в реалността в повечето случаи смехурковците си остават едни извергнати представители на системата, която им е определила най-лошото, а именно да бъдеш слуга на Лошите! За да продължа, ще добавя че тарикатите (втората група) не са безкрайно по-добре от смехурковците, те също са слуги на Високоуважаемите, даже личното ми мнение е че тарикатската група е в най-лошото положение - не за друго, а защото постоянно като течение се движат в някакви крайности и решенията им са за предпоследно, но затова пък няма как да се откажат от предметните облаги които са водещи за тях и заради които са готови на всичко, за да получат някоя друга дранкулка от която ще се чустват значими – нещо повече от смехурковиците , който имат поне свойте истински идеали! Тарикатите са хора склонни към предателство, с утопичната идея че подвеждане от това естество би могло да им помогне да се издигнат повече пред очите на Лошите, което пък да бъде възнаградено, за сметка на наивните, предадени и смехуркови – това е една истинска тарикатска работа и доста заблудена защото Лошите никога не биха позволили на един тарикат – слуга да бъде с тях и на техното ниво!
Истината е, че тарикатите благодарение на СИСТЕМАТА се множат в геометрична прогресия и това става толкова необратимо, колкото смехурковците буквално отиват към червената книга.
Колко хора биха могли сред Вас да се похвалят с истинско, безрезервно приятелство, без някакви условности и колко могат да заяват, че дори и да са го имали това нещо не е било нарушавано от „предателство” под някаква форма...и ако приятелството под тази форма е било нещо нормално през миналият век, то в това хилядолетие приятелството се е трансформирало в нещо доста по-различно, с доста по-различни стойности! Не за друго, а защото тарикатският девиз е „Интереса, клати феса” , тази лицемерна формула мотивираща тарикатите помага почти безотказно в тяхните дела и служи безотказно на Лошите, които завоелирано подхварлят на тарикатите идеята какъв им е интереса – това го гледаме постоянно по новините, начина по който са представени и манипулативната информация която получаваме, за да продължим в добрият си тарикатски дух!
Междудругото в „KICK ASS”, не беше по-различно, тарикатите бяха на всеки ъгъл, смехурковците се брояха на пръсти и всички се гавреха с тях, а пък Лошите калкулираха в еуфория активите си, докато някой не им развали сметките в СИСТЕМАТА и започна да им човърка чевръсто „отзад в дупето”, което доведе лошите до душевна криза...разбира се както винаги се намери предател - тарикат и KICK ASS, падна в капана на лошите, малко по малко симатизиращите на супер героя без вяра в него страхливо се разбягаха..., но като всеки филм и книжка на финала ДОБРОТО ВЪЗТЪРЖЕСТВУВА и KICK ASS смехуркото натри нослетата на всички Лоши и тяхните тарикати - слуги...., както и да е.
Ние сме в реалността , където винаги малко не ни стига да повярваме в една ПО – ПРАВИЛНА идея и концпеция за животът, а пък дори и да се инициализира нещо подобно и похвално винаги се намира тарикат готов да предаде тази идея и кауза на ЛОШИТЕ, за да пипне дребните трохички в гнусните си ръчички и да им се наслаждава за кратко, тъй като тези неща не продължават дълго.
Историята ни, познава много такива примери и не само от създаването на държавата ни , а в световен мащаб .. и това се повтаря и повтаря, като развален грамофон. Явно хората са готови да се поддадат и продадат на изкушенията на ЛОШИТЕ и да станат тяхни слуги. А после искаме да ни се случи нещо от приказките, с които сме изразнасали и родителите възпитавали – това остава само една химера, не за друго, защото живеем в страх и не можем да повярваме в себе си и възможностите които имаме и бихме могли да реализираме, ако ЛОШИТЕ и тяхната СИСТЕМА не ни беше обладала, а после и ДОБРОТО как няма да остане само блян – това е реалността, а не хубавата приказка или филм чрез които ни продават фантазия и мечти, идеали за нещо нереално, което би могло да стане факт ако не ни е СТРАХ и вярваме истински в него и последователно го постигаме, независимо от всичко което ни се случва през това време – все пак лошите има какво да губят и като на война биха се борили за житотът си!
Ами ние какво имаме, каква ни е ценностната система, каквно ни мотивира и какво ни води, в същност какво можем да загубим в сравение с лошите и толкова ли наистина ни е страх, за да не можем да постигнем нещо което така много сме чели в приказките и гледаме във филмите – помните ли там в същност какво олицетворяват слугите?
Остава да си изберем какъв да ни бъде житотът - Комедия, Шега или Игра, както и какви ще сме в него – Добри, Тарикати или Лоши?


- - -
* Сайт:
www.nozharov.com

* Ако Вас Ви е грижа,  присъединете се във фен страницата, където можете да се включите с мнение и коментар в публикуваните вече теми, както и да започнете тези които Ви вълнуват - ТУК.

* Авторът е блогър в blogspot.com

Тагове:   България,   парти,   Бойко Борисов,   политика,   Волен Сидеров,   БСП,   Народно събрание,   фотография,   училище,   Криза,   мъже,   обучение,   Южен парк,   Вяра,   образование,   съмишленици,   репортаж,   вестник,   гимназия,   Надежда,   революция,   мечта,   държава,   родина,   митинг,   здраве,   стачка,   майка,   език,   интервю,   желание,   кадри,   телевизия,   БНТ,   движение,   прогрес,   бизнесмен,   бТВ,   баща,   народ,   бъдеще,   университет,   младежи,   Партия,   събрание,   демокрация,   наркоман,   стойност,   митница,   обновление,   министър,   министерство,   доверие,   забава,   фонд,   медия,   общество,   младеж,   власт,   нация,   блян,   диктатура,   отговорност,   лъжа,   господар,   скандал,   институция,   корупция,   организация,   бунт,   лоби,   лицемерие,   население,   Слуга,   наркотици,   министри,   реформа,   депутат,   началник,   неповторимо,   обединени,   малчугани,   лобизъм,   Цветан Цветанов,   Нова телевизия,   Ахмед Доган,   Канал 1,   Главнокомандващ,   социално осигуряване,   ново възраждане,   догма,   нова младеж,   осигоровки,   пенсионнен фонд,   съвременно робство,


Гласувай:
2
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nozharov
Категория: Политика
Прочетен: 874528
Постинги: 164
Коментари: 517
Гласове: 1138