Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2010 13:41 - Народната неволя или как планираното увеличение на дохода на населението води реално до неговото обедняване!
Автор: nozharov Категория: Политика   
Прочетен: 3153 Коментари: 0 Гласове:
1
image

Радост голяма настана,
Народа увеличението на парата хвана,
с по-високи заплати скоро ще се похвали,
но май истината не сте разбрали!

Данъците и таксите не ще останат така,
същото важи и за акцизите сега,
а с тях всичко ще се увеличи,
храна, ток, гориво, цигари, алкохол дори..
И новата заплатка за норматив ще отлети!

Тогава равносметката отново ще се появи,
мърморенето в страната пак прояви,
разни формации мнения ще заяват,
но нищо повече не ще прояват.

Народа вместо да забогатее,
още повече ще обеднее
и в самота ще онемее,
докато дойде време КАТАРЗИСА да се преодолее!

By EHOX

- - -

Хитринката, която Управляващите са ни замислили е много похвална на фона, на провала който все повече доближава групата на и около ГЕРБ. Макар и медийния образ на партията все още, по адаптираните социологически проучвания да показват положителни за тях данни, истината е, че колкото и положително за народа да бъде това уж увелечение на дохода, то реално ще просъществува за кратко, тъй като следват редица нови икономически промени, с които тепърва обществото ни предстои да се справя.
Решението на правителството на ГЕРБ е един агонизиращ акт, с който ще се направи опит за още няколко седмици да бъде отложено напрежението и народната неволя, която не би могла да бъде възпряна. Защото, колкото и да се държи народа в бедност и необразованост, колкото и да е проЗЗЗто и безхаберно населението (в следствие на подобен тип СИСТЕМА на управление), идва момента когато се достига екзистенц-минимума и няма как да продължиш да дълбаеш надолу – защото вече е достигнато дъното!
Това наужким УВЕЛИЧЕНИЕ, с което в същност ГЕРБ ще се изключително гордее, ще доведе до следващата стъпка, която от своя страна населението ще усети от поредното последователно, забележете отновно УВЕЛИЧЕНИЕ, но този път на Данъци, Такси, Акцизи...Които пък, от своя страна отново ще увеличат цената буквално на всичко което можете да се сетите в този момент!
Когато това стане факт и го усетите директно върху УВЕЛИЧЕНИЯ си вече доход, вероятно ще успеете да асимилирате, че всъщност ГЕРБ са се били в гърдите няколко месеца по-рано, не защото са Ви направили добрината да можете да живеете по-спокойно и по-добре, а защото с това си действие всъщност са инициирали поредната следваща степен и ниво на ограбване респекитвно обедняване на населението – което вярва и мисли, че взима повече парички за изработения и вложен от тях труд, но ИСТИНАТА Е, че увеличението на дохода и увеличението на данъците, таксите и акцизите не е пропорционално и ВИНАГИ съотношението при тази СИСТЕМА на Управление е в полза на вторите.
Това е едно от средствата, чрез които населението позволява да бъде ограбено от избранниците им - тяхните управляващи, които чрез „фалшиви” решния, действия, акции и резултати хвърлят обществото в заблуда, което пък позволява да развиват и продължават лумпенизираната си, но и полезна за тях дейност безпрепятствено!
За съжаление, хубавото за едни, е лошо за други..,но точно в този случай лошото е за мнозинството – населението на Р. България, което трябва да за се активизира и за започне да разбира и да се учи, дори и ако е необходимо да се върне от самото начало и базис – мястото, където започва и НАРОДНАТА НЕВОЛЯ!

Ще продължа завършвайки, с една детска приказка, която съм я запомнил още в по-младежките ми години. Приказка, която вярвам ще Ви бъде интересна и полезна да си я припомните най-вече в следващите седмици и времето на КАТАРЗИС, който предстои и с който трябва всичко заедно, обединено и единно да воюваме и преборим за нашия живот, за нашето бъдеще и нашите деца!

Неволята
Един дървар имал двамина синове. Всеки път, когато отивал в гората, той водел по един от тях за помощник. Веднъж дърварят натъкмил колата и казал на синовете си:
- Хайде, момчета, идете сами в гората за дърва, а пък аз ще остана вкъщи да си отпочина, защото много се объхтах.
Момчетата се зарадвали, че им се паднал случай да отменят баща си, и подкарали колата. На излизане от къщи по-големият се обърнал назад и попитал баща си:
- Абе тате, ако ни се повреди колата, кой ще ни я поправи?
- Не берете грижа - отвърнал бащата, - ако строшите колата, повикайте неволята, тя ще я поправи.
Отишли момчетата в гората. Разпрегнали, пуснали воловете да пасат и грабнали секирите. Развъртели се. Захванали да секат. На бърза ръка насекли дърва, натоварили и претоварили колата. Впрегнали пак добичетата и потеглили назад.
Не щеш ли, насред пътя, като се спускали по едно нанадолнище, претоварената кола се засилила, блъснала хомота и строшила теглича. Двете момчета прехапали устни: ами сега как ще откарат колата с дървата? Тогава по-големият се досетил за поръчката на баща си и захванал да вика колкото му глас държи:
- Невольо! Невольо! Ела да ни поправиш колата!
Никой не се обадил.
- Невольооо! - екнал още по-силно гласът на малкия. - Ела, че загазихме!
Но гората била глуха и неволята я нямало никаква.
Смрачило се. Птиците се прибрали в гнездата си. На небето се появила бледна месечина.
- Бате - рекъл по-малкият брат, - то се видя, че тая проклета неволя няма да дойде. Кой я знае къде се е запиляла в пущинака - навярно поправя друга кола или пък лежи под някое дърво. Я хайде ние сами да си поправим колата.
- Как? - попитал по-големият. - То не е лесна работа.
- Ще отсечем нов теглич от сухо дряново дърво, ще го издяламе и готово!
Речено-сторено. Разтичали се двете пъргави момчета, намерили сух дрян, отсекли го, издялали го хубаво, направили нов теглич и го сложили на мястото на счупения.
Откарали колата у дома си.
Додето разтоваряли дървата, те разказали на баща си какво се е случило.
- Остави се, тате, насред пътя строшихме теглича. Захванахме да викаме неволята. Викахме, викахме, гърлата си продрахме, но тя не се обади, сякаш беше потънала в земята. Тогава се запретнахме сами и си направихме нов теглич, по-як от стария.
Бащата се усмихнал и рекъл :
- Ех, момчета, вие сте търсили неволята из пущинаците, а тя била при вас. Самата неволя ви е помогнала да си поправите колата. Поразмислете малко и ще разберете, че съм прав.

- - -
* Сайт: http://www.nozharov.com
* Ако Вас Ви е грижа,  присъединете се във фен страницата, където можете да се включите с мнение и коментар в публикуваните вече теми, както и да започнете тези които Ви вълнуват - ТУК.

* Авторът е блогър в blogspot.comТагове:   България,   парти,   Бойко Борисов,   политика,   Волен Сидеров,   БСП,   Народно събрание,   фотография,   училище,   Криза,   мъже,   обучение,   Южен парк,   Вяра,   Образование,   съмишленици,   репортаж,   вестник,   гимназия,   Надежда,   революция,   мечта,   държава,   родина,   митинг,   здраве,   стачка,   майка,   език,   интервю,   желание,   кадри,   телевизия,   БНТ,   движение,   прогрес,   бизнесмен,   бТВ,   баща,   народ,   бъдеще,   университет,   младежи,   Партия,   демокрация,   наркоман,   стойност,   митница,   обновление,   министър,   министерство,   доверие,   забава,   фонд,   обединение,   медия,   общество,   младеж,   власт,   нация,   блян,   диктатура,   отговорност,   лъжа,   господар,   скандал,   институция,   корупция,   организация,   бунт,   лоби,   лицемерие,   население,   Слуга,   наркотици,   министри,   реформа,   депутат,   началник,   неповторимо,   обединени,   малчугани,   лобизъм,   Цветан Цветанов,   Нова телевизия,   Ахмед Доган,   Канал 1,   Главнокомандващ,   социално осигуряване,   ново възраждане,   догма,   нова младеж,   осигоровки,   пенсионнен фонд,   съвременно робство,


Гласувай:
2
1Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nozharov
Категория: Политика
Прочетен: 874393
Постинги: 164
Коментари: 517
Гласове: 1138