Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2011 11:56 - „Общонационален протест срещу цената на горивата на 27 март“ – Интервю по Нова Телевизия в „Здравей България“ 22.03.2011
Автор: nozharov Категория: Политика   
Прочетен: 5780 Коментари: 4 Гласове:
51

Последна промяна: 02.04.2011 16:25


image


ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ МОЖЕТЕ ДА ИЗГЛЕДАТЕ:

ТУК

 


На 27-ми март се организира общонационален протест срещу високите цени на горивата.
В тази връзка “Здравей, България” покани двама от участниците – Ирмена Кръстева и Владислав Ножаров.

“Мерките на правителството не само, че не са достатъчни, но са и неадекватни. Протестът е продължение на този от 13-ти март. Нашият започна във Facebook, където хората заявиха своята гражданска позиция”, обясни Ножаров.

Протестиращите ще се борят цената на дизеловото гориво да стане 2 лева.
“Това ще стане, когато започне диалогът между нашите организатори и правителството”, допълни Владислав Ножаров.

По думите му се изпуска детайлът, че крайният потребител плаща 20% ДДС, докато превозвачите, въпреки намаляването на цената на горивото, имат възможността да си го вземат.

“Българите трябва да знаят, че не са сами. Всички заедно можем да постигнем въпросната промяна за едно по-добро бъдеще за децата ни”, убеден е Ножаров.

На въпрос дали има политическа намеса в този протест, Ирмена Кръстева категорично отрече, въпреки че неофициално политически сили са търсили контакт с тях. Те обаче не пожелаха да посочат кои точно.

- - -
* Сайт:
http://www.nozharov.com
* Ако Вас Ви е грижа,  присъединете се във фен страницата, където можете да се включите с мнение и коментар в публикуваните вече теми, както и да започнете тези които Ви вълнуват - ТУК.

* Авторът е блогър в blogspot.com

 


Гласувай:
51
0
1. veseliak - Пичове,
23.03.2011 20:25
Личното ми мнение, е че банковата система е по-голям кожодер от ЛУК ойл и заслужава по-сериозни протести, от тези за цените на горивата. Високите лихви източват семейните бюджети повече и по-страшно от горивата, защото всяка пропусната вноска застрашава покрива на кредитополучателя, който може да се лиши от автомобила си, но не може да пропусне вноската. Високите лихви рефлектират върху потреблението на всички стоки, в т.ч. и горивата. И ако държавата, икономистите в правителството и БНБ са на мястото си, това е раната, която трябва да затворят най-бързо и с усърдие!!!
цитирай
2. boristodorov56 - Момчета, приятели -
24.03.2011 11:09
Въпросите свързани с Лукийл може съвсем лесно да ги реши Б.Борисов(Рапоня) като задължи парламентарните си плужеци да гласуват Закон за монополите и тръстовете.
Вместо това разиграват скечове с мароториум, които ще влезе в сила след 20 дни!
Жалките десетина стотинчици за сваляне от цените на горивата са поне пет пъти по-малко от колкото е необходимо.

За банките важи същото правило.
То нам с протести няма да стане.

Въобще трябва си политическо действеие.

Не забравяйте 14 януари от преди две години!
Тогава Рапоня позволи да изтрепят от бой протестиращите, а не понесе никаква отговорност!

Изводите от този случай са два:
- на Рапоня не може да се верва -същия кух боклук е;
- протеста иска политическо действие - иначе ви хвърлят в тъча.

Успехи!
Аз препоръчвам протести с Коктейл Молотов!
цитирай
3. veseliak - И сега си има Комисия за защита на конкуренцията
24.03.2011 11:55
Материята с монополите е от нейната компетентност, но...

Комисията изследва поведението и се произнася въз основа на документи.

Трайков зададе едни въпроси, отговорите на които показват къде са вратичките в закона и способите той да се заобикаля. Лошото е, че всички ги знаят и виждат, но черно на бяло няма. Има и още едно но! Преди няколко дни много се забавлявах, когато представител на КЗК влезе в ролята на защитник на на интересите на производителите на горива, срещу представителите на асоциация на превозвачите. Забавно си е член на органа, призван да осъществява контрол и санкции срещу монополно положение на пазара, да го играе от страната на монополиста. И апропо да го прави по-добре от него. Тоя пич май е сбъркал местоработата си.

Съгласен с Борис, че е необходима политическа воля тези вратички да се затръшнат мощно с цялата сила на държавата. Малко в повече ми иде революционният патос с коктейлите. Отдавам го на цветистият изказ.
цитирай
4. andrei - Защо само за горивата?
25.03.2011 08:15
Цената на топлофикацията,електроснабдяването,цената на водата,повишените цени на стоките и услугите,не плащането на изработени заплати ,невъзможното здравеопазване,галопиращата безработица и безпътица-тези неща не Ви ли интересуват и вълнуват?За това няма да участвам в протеста.Този протест е манипулиран от правителството,за да се изпусне малко парата и да продължи агонията на хората,както и да се продължи с престъпното управление на ГЕРБ и Главанака.Kak може да твърдите и да заявявате,че протеста не е политически,като всеки разумен човек е наясно,че икономическите и социални искания,са по същество политически и се решават с политически средства и актове!Това не са искания към Светият Синод,които нито е предизвикал,нито пък може да разреши.С това си поведение и внушение,демотивирате допълнително гражданите и не знам дали не разбирате,че по този начин правите реклама и ПР на правителството?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nozharov
Категория: Политика
Прочетен: 876656
Постинги: 164
Коментари: 517
Гласове: 1138