Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2011 12:50 - За протестите в България, за да имаме още една база за сравнение с това което става там!
Автор: nozharov Категория: Политика   
Прочетен: 3329 Коментари: 0 Гласове:
2
image

 

Здравейте,
в приложените по-долу връзки, бихте могли да прочетете малко повече за една манипулация, истинска клевета, благородна лъжа и подвеждане от анонимите огранизатори на протеста „НЕ! на високите цени на горива„. Те от няколко дни  са познати вече официално пред обществото като съюз „Сила“.

За тези които не следят протестните действия и искания от гражданската инициатива, може да отворят следващия линк с видео, за да се въведат в историята:

За да видите видеото натиснете – ТУК.

, след което -  натиснете на долния линк, от който в статията ще се запознаете за започналите  и развиващи се вътрешни интриги в „организацията“ преди 2-3седмици:

За да научите повече, натиснете – ТУК.

(За целта първо ТРЯБВА да кликнете на прикачените снимки в статията. (те – снимките са направени screenshots с текста на посланието, тъй като в последствие господата от www.gorivo.net си изтриха абсурдите от официалния сайт).

Това бяха първите атаки, срещу мен от „ТОП“ анонимните организатори. Нещата в последствие се развиха и същите започнаха и конфликти с участници(организатори) от Стара Загора и Варна, както и други индивидуални личности. В това число и заплахи за саморазправа с всички нас от хората без лица?!?!
Нещо повече, в последните няколко дни се оказа, че отново „анонимните организатори“ имат желание да представят народа, чрез съюз „СИЛА“ – който е на бързо скалъпен и осъществен с несъгласието на по-голямата част от протестиращите в България. В това число, не е ясно кои лица участват в този съюз; продължава да е неизвестен устава на съюз „Сила”; не са декларирани, както исканията, така и целите на същата организация.

В тази връзка, статията им: „Истината на кратко!” от 28/03/2011, публикувана, а после и изтрита в сайт: www.gorivo.net, изглежда още по-странна, тъй като в нея ясно се чете, цитат:

Тогава се появи и Славян Желязков и Петър Петров. Те бяха избрани за медийни лица и представиха силно групата. След този момент Ирмена реши сама да направи юридическа форма на организацията и да я представи . Всички бяхме против и казахме „ ХОРАТА НЯМАТ ДОВЕРИЕ В ПАРТИИ, ОРГАНИЗАЦИИ, ДВИЖЕНИЯ „ … и какво стана?

От по-горните думи, заявени на 28.03.2011, се разбира, че всички са против юредическата форма на организация, което няколко дни по-късно на 02.04.2011 се променя и фактически се появявя съюз „СИЛА”.

Възниква въпроса: Ако тази практика в смяната на мнение и бързо взимане на други, нови и непоследователни решения продължи в същия стил, то тогава какво бихме могли да очакваме от същите господа за напред? Нова, подобрена версия на „Истината на кратко„?

Следващият протест, е с дата 16.04.2011.

Очакванията за съюз „Сила” са големи, но в реалността поради липса на добра организация, координация, мениджмънт, грамотност и комуникация, всичко ще изглежда доста различно. Не е достатъчна добрата воля и желание, която се декларира от организаторите, още повече когато отсъства познание за начина по-който да се бориш срещу тази „СИСТЕМА” на управление!

Всичко това, на малко по-късен етап ще доведе до извода, че обществото за пореден път е позволило да бъде подведено от няколко странни субекта, криещи се зад „виртуални прякори“, които с помощта на друга група контролирани младежи в реалността, се гаврят и подиграват с народа.
Вярвам, че ще представлява всичко това интерес за вас като тема без цензура. Още повече, ако следите развитието на протеста от самото начало – зараждането на уж чистата идея в няколкото интернет форума. После във фейсбук групите + skype chat, което доведе до първият протест на 13ти март.
Както и продължението на 27ми март, със започналите вътрешни интриги и проблеми в типично български стил. За младежи, решили, че могат да представляват волята на народа, за млади хора повярвали, че светът се върти около тях и че могат да налагат еднолично форми и начин на живот, който е правилен според тях…и още, и още за интригите, клеветите, благо-родни лъжи, с идеята да разчистват неудобното около себе си, за да имат шанса да задоволят комплекси и обслужат интереси на други хора, за сметка на българския народ.
Включително и за подадени фалшиви и одобрени от общините уведомления за провеждане на протестни действия – в които, няма дефиниран основен организатор, партньори, коменданти, оратори и т.н.н.
Ето защо, недай си боже да стане някакъв конфликт, проблем или извънредна ситуация по време на „мирното шествие„,  отговорността едва ли ще бъде поета от някой представляващ се чрез съюз „Сила“. Както и малко вероятно  „Сила“ да поеме разходите за масово  наложените СИЛНИ глобитип актове на присъединилите се граждани по време на погрешно, слабо и лошо организираните протести….
Не бих се изненадал, ако на малко по-късен етап, се окаже че основните действащи лица с „няколко висши образнования“, са пряко или косвено свързани с партийни организации, в това число и „добре облечени“ известни бизнесмени, с което още веднъж ще се разбере, как нищо случайно не се случва в страната ни!
И как колкото и да е принципно позитивна и хубава тази гражданска инициатива, винаги има някоя „добра“ душа готова да предаде и продаде каузата за дребните трошички….

Кауза, която неестествено се ограничава единствено във високите цени на горивата.

Кауза, която не говори за нелагалното производство на гориво в страната ни.

Кауза, която до сега не успява да заяви официално исканията си пред управляващите, за да започне диалог.

Кауза, в която вследствие на мораториума върху цените на горива – много скоро ще осъзнае, че  реално в страната ни, положението значително се е влошило – а така не се защитава народния интерес, а този на ЛУКОЙЛ!

Кауза, която вместо да има за цел да обедини българския народ, постига точно обратното и то със сериозен успех!

А фактически проблема на българите, е в ниските доходи в страната, на фона на всички европейски изисквания, на които родината ни трябва да отговори!

Истината е, че всички ние сме поколение без бъдеще. Без умения и перспективи. Без дом, без доходи и работа, без пенсия.

И въпреки тази сива, болезнена и добре позната реалност за нас,  това ни дава възможност без страх да продължим напред и да се борим! За един по-добър утрешен ден за нас и децата ни! За един по-спокоен живот,  с установени правила, закони и отговорности. Без двоен стандарт и възможност за реализация!

Владислав Ножаров
 

- - -
* Сайт:
http://www.nozharov.com
* Ако Вас Ви е грижа,  присъединете се във фен страницата, където можете да се включите с мнение и коментар в публикуваните вече теми, както и да започнете тези които Ви вълнуват - ТУК.

* Авторът е блогър в blogspot.com

 Тагове:   България,   магистрала,   Политика,   стоки,   нов,   протест,   дизел,   вестник,   откриване,   Лукойл,   млади,   Стачка,   поколение,   цена,   мечти,   мисли,   телевизия,   Фейсбук,   монопол,   инициатива,   народ,   бъдеще,   младежи,   манипулация,   ниски,   полиция,   медия,   власт,   лъжа,   позиция,   клевета,   мнение,   население,   медии,   недоволство,   кауза,   недоволните,   горива,   несъгласие,   цензура,   управление,   Тема,   сила,   хора,   българи,   заплахи,   бизнес,   28,   27,   Европа,   бензин,   сблъсък,   истина,   правителство,   протести,   интернет,   деца,   геноцид,   превозвачи,   Доходи,   власти,   коментар,   28 2011,   интерес,   16,   искания,   спекулация,   убива,   радио,   13032011,   високи цени,   национален протест,   гражданска позиция,   подвеждане,   27032011,   15 2011,   несългасие,   национална стачка,   асоциация на превозвачите в българия,   28042011,   16042011,   гражданско движение сила,   истината на кратко,   саморазправа,   съюз сила,   петнайсти,   петнадесети,   15 05 2011,   сдружение сила,   На 15 май ще се проведе национален протест срещу монопола на пазара на горива в България,   пети протест,   пети национален протест,   15052011,   sblusuk,   sblusak,   органи на реда,


Гласувай:
2
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nozharov
Категория: Политика
Прочетен: 869841
Постинги: 164
Коментари: 517
Гласове: 1138