Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2011 09:31 - Как с 8000 лв. не можеш да си платиш паркинга на Летище София!!!
Автор: nozharov Категория: Политика   
Прочетен: 13868 Коментари: 15 Гласове:
17

Последна промяна: 17.06.2011 21:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Как с 8000 лв. не можеш да си платиш паркинга на Летище София!!! by Кирил Костов

 

История по дейсвителен случай от моя приятел Кирил Костов / Цялата тема може да прочетете – ТУК.

Днес (16.06), по стечение на обстоятелствата, влезнах на паркинга на летище София с 2 лв. пари в брой. Първото нещо, което направих, беше да отида до банкомата, който се оказа OUT OF CASH. Запътих се към “Информация“, за да попитам къде има друг банкомат, но разбрах, че неработещият е единствен на цялото летище. Насочих се към гишето за плащане на паркинга и там проведох следният разговор:

- Добър ден, мога ли да си платя паркинга с карта?

- За съжаление – не

- А приемате ли евро?

- Съжалявам, но отговорът пак е „не“

Започнах да звъня на моите познати, които работят на летището. По законите на Мърфи, едни се оказаха напуснали, други в отпуска, трети им е почивният ден, четърти си бяха тръгнали в по-ранните часове и т.н. В този момент, леко втрещен, започнах да обикалям по гишетата за rent-a-car, магазинчета и други, с въпроса „Добър ден, предлагате ли услугата CASH OUT?“ (това е услугата, когато плащаш за стоки и услуги с карта, да могат да ти начислят и дребна сума пари и да ти я върнат в брой). Навсякъде получих отрицателен отговор. Умът ми не можеше да побере, че в XXI-ви век, на международно летище, на европейска столица, аз няма къде да изтегля 5 лв., за да си платя паркинга и трябва да си тръгна с автобуса!!!

Изпаднал в отчаяние, застанах пред кафето на летището, с идеята да помоля някой да платя сметката му с моята карта, а той да ми даде пари в брой. Отново по законите на Мърфи, бая време, никой не дойде… В тотално умопомрачение, отидох до злополучният банкомат и си разпечатах наличностите в картите (дебинтата имах 1490 лв., в кредитната – 5000 лв., а момчето, с което бях, имаше 800 евро в брой) с надеждата да помоля някой да ми услужи с 5 лв., за да си платя паркинга. Отидох при бармана на кафето на „Заминаващи“ и му казах: „Приятел, в картите си имам 6490 лв. (показвам разпечатките, за да не помисли, че го лъжа), имам и 800 евро в брой (показвам му ги по същата причина), но на умрелото ни летище има само един скапан банкомат, който не работи, а на касата за паркинга не приемат евро. Дай да те почерпя нещо с картата и да ми дадеш 5 лв., за да си платя паркинга!!!“. Тогава момчето ми каза „Не искам нищо, ето ти 5 лв.“. Сигурно и много други хора биха подходили с разбиране към абсурдната ситуация, в която попаднах и биха ми помогнали, но пръв го направи момчето, от кафето на „Заминаващи“, за което му благодаря адски много и още дълго време ще го споменавам с добро.

Тази случка ми дойде като гръм от ясно небе, не ми се вярваше, че мога да стана част от подобно безумие… Това е 1/1000000000 от това, което моя приятел Владислав Ножаров визира в своята петиция http://www.facebook.com/event.php?eid=169047186486128 и ако вие сте съгласни с това, подпишете я!!!


"НЕСЪГЛАСИЕ – поколение без бъдеще, без дом, без работа,без пенсия!"

Включете се в петицията! Дайте своя глас! Решете вие! - - -

* Сайт: http://www.nozharov.com
* Ако Вас Ви е грижа,  присъединете се във фен страницата, където можете да се включите с мнение и коментар в публикуваните вече теми, както и да започнете тези които Ви вълнуват - ТУК.

* Авторът е блогър в blogspot.com
Гласувай:
19
2


Вълнообразно


1. rpatel - Откачена работа! Обаче тук е така! ...
17.06.2011 13:38
Откачена работа! Обаче тук е така! Единственото, за което явно не си се сетил е чейнджа. Там могат да ти сменят малко евро в лева. Или по законите на Мърфи и чейнджа не работеше?
цитирай
2. longanlon - до анонимен 2
17.06.2011 14:24
банкомата е собственост на банката, обаче щом има само 1 банкомат повече от очевидно е, че летището трябва да даде разрешение за инсталирането на банкомати. и взема от банката такса за правото да има банкомат там.

така че...
цитирай
3. megafon - Това може да ти се случи
17.06.2011 14:41
на всяко летище. Жалко за гадната ситуация, където си попаднал.
цитирай
4. eksplozia - не мога да напиша коментар!!!!!!!!!
17.06.2011 15:38
!останах без думи!!:)))))))))
цитирай
5. bizcocho - Току що я прочетох при самия автор ...
17.06.2011 15:42
Току що я прочетох при самия автор във фейса.
Ами ще я разпиша, защото ако не за това, то за друго съм яла на летище София попарата.
..........
Относно коментара на мегафон, че "това може да ти се случи на всяко летище" - не смятам, но не познавам всички летища, може да има и други с подобни абсурди. Не знам дали може да има сравнение, но поне тук, където съм във фоаетата на големите магазини има от 2 до 3 банкомата, съответно на различни банки, а в близост до по-малките, които съвсем не са малки/ниво "Билла" в бг са/, има автомат на по-разпространената банка за района, въпреки че спокойно можеш във всичките да платиш с карта. За летището тук - не коментирам - то е ясно, че само от пиле мляко няма.
цитирай
6. bizcocho - Хм. . . казах, че ще я разпиша, но нещо ...
17.06.2011 16:00
Хм... казах, че ще я разпиша, но нещо ме смущава... В тази петиция няма нищо конкретно - твърде общи са приказките и... да се разписвам под лозунги... Може и аз да не съм се събудила още, но мисля, че проверих всички линкове и не открих нито изложението на проблема, нито искането за неговото разрешение... По скоро открих, че едва ли не трябва да се разпиша, че не съм съгласна с положението в страната и че аз/като част от българите/ съм виновна за всичко...
Подписвала съм петиции, но съм прочитала изложените факти, както и исканията. Тук не ги открих.
цитирай
7. tili - Ами той е сниман
17.06.2011 16:33
анонимен написа:
Не каза на кой терминал си бил? На терминал 1 има офиси на банките: ОББ,Пощенска банка,ДСК .Освен тях банкомат има на митницата точно срещу входа на паркинга.На терминал 2 също има офиси на банки и до тях банкомати.

терминала! Аман от разни подробни Мари! Проблемът е ясен и гаден! Трябва да се оправи и - толкоз!
Отивам да видя петицията:) Не се коси, тук е така, уви!
цитирай
8. nozharov - ....
17.06.2011 18:59
Оттук нататък коментари с обиди и/или нецензурни думи от страна на потребители, ще се изтриват директно!
Объркали сте мястото за подобен тип включване!
Благодаря. :)
цитирай
9. mirrorman - Хубава история
17.06.2011 21:59
за това как понякога живота ще те поучи, че с хартиените парички можеш единствено да си отриеш дупето, а с електронните да просиш като цигане. Няма да е зле да понаучиш нещо на акордеон при следващото ти паркиране на летище София. : )
цитирай
10. ahair - От тъпо по- тъпо
17.06.2011 22:21
Всичко това е толкова ежедневно и тъпо, че просто нямам думи! Слезте в Реалния свят бе хора! И действайте според случая!Какво толкова! Да не би да идвате от Марс!Тук е Земята, Каторга България!Душици невинни!
цитирай
11. gugut - *
17.06.2011 22:29
епа чеиндж нема ли ? На летището съм виждал 20 чеинджа ??
цитирай
12. mirrorman - Защо пък да
17.06.2011 22:32
подлагаме произведението му на критика? Това ли заслужава? Не! Та на пишлемето просто му се пада сгоден случай да се изджаска колко кинти е скатал в спестовната книжчица. А и вероятно предвидливо е пропуснал да спомене как осемте стотака юро кеш са се озовали от джобчето на дънките му в чантичката на девойката : ) По поуекичка, моля ви се!
цитирай
13. shitonyou - По темата
19.06.2011 09:49
Така де, например в Германия по летищата ще намериш хиляди работещи банкомати, но пък нито един барман, който да ти даде пари ей така...

цитирай
14. fireball - В Булгаристан всичко е наопъки. . . ...
19.06.2011 15:25
В Булгаристан всичко е наопъки... По летищата и гарите в Европа-та обикновено първият половин час или 45 минути са безплатни или най-евтини... Това е времето за да посрещнеш или изпратиш някого... Направено е в услуга на хората! Дори в паркинга пред Казиното в Монте Карло първият час и 45 минути са безплатни - време достатъчно (ако няма да играеш) да се снимаш за спомен, да хвърлиш око на Двореца и култовия тунел от Формулата и да пиеш едно кафе... У нас, на летище София - ама разбира се - първият час е най-скъп - 3 лева! Направено е за да те прецакат - не в твоя услуга!
Ша ми фърчат със самолети - селяни със селяни!
цитирай
15. zaw12929 - Носете си джобни в лева и валута, ...
20.06.2011 20:30
Носете си джобни в лева и валута, когато сте в България- тук още не е Европа
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nozharov
Категория: Политика
Прочетен: 874368
Постинги: 164
Коментари: 517
Гласове: 1138