Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2011 20:59 - АНКЕТА: „Участие в управлението на страната на българите, живеещи в чужбина”.
Автор: nozharov Категория: Политика   
Прочетен: 1715 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 22.06.2011 09:28


image

Като част от изпълнението на поетия в Становището му от 28.05.2011 г.  ангажимент за предизвикване на обществен дебат по въпроса за участието в управлението на страната на българите, живеещи в чужбина (иницииран от г-жа Румяна Угърчинска), националният омбудсман стартира анкета, която да обобщи мнението на българските граждани по темата. Тя е публикувана в страницата на омбудсмана в интернет и в нея са включени следните въпроси: ВЪПРОС КЪМ ВАС:

Трябва ли българите с двойно гражданство да имат пасивно избирателно право, т.е. да могат да се кандидатират и да бъдат избирани за народни представители?

Отговори - ТУК.

ВЪПРОС КЪМ ВАС:

Трябва ли да има отделен избирателен район (или райони) за българите, които живеят в чужбина?

Отговори - ТУК.
* Анкетата можете да изтеглите от - ТУК
или да продължите:
Всеки български гражданин може да попълни въпросника и да го изпрати на адрес: a.raleva@ombudsman.bg , независимо от това дали живее в България или извън пределите й. Ако желае, всеки може и да мотивира своите отговори.
Анкетата „Участие в управлението на страната на българите, живеещи в чужбина” е отворена за попълване от 20 юни 2011 г. до 20 юли 2011 г. Резултатите от нея ще бъдат обобщени от експерти в институцията на омбудсмана. Данните ще бъдат обсъдени по време на дебат по темата, който ще бъде организиран от омбудсмана на Република България в началото на м. септември 2011 г.
* Анкетата можете да изтеглите от - ТУК или да продължите:

А Н К Е Т А

„Участие в управлението на страната на българите, живеещи в чужбина”

София, 20 юни – 20 юли 2011г.

Име: ………………………………………………………………………………………………………………………. Гражданство: …………………………………………………………………………………………………………. Местожителство: …………………………………………………………………………………………………… Забележка: Попълнената от Вас информация няма да бъде публикувана и ще бъде използвана единствено за статистически цели.
ВЪПРОС ОТГОВОР
Трябва ли българите с двойно гражданство да имат пасивно избирателно право, т.е. да могат да се кандидатират и да бъдат избирани за народни представители? ДА Коментар: НЕ Коментар:
Трябва ли да има отделен избирателен район (или райони) за българите, които живеят в чужбина? ДА Коментар: НЕ Коментар:

* Анкетата можете да изтеглите от - ТУК.

- - -

* Сайт: http://www.nozharov.com
* Ако Вас Ви е грижа,  присъединете се във фен страницата, където можете да се включите с мнение и коментар в публикуваните вече теми, както и да започнете тези които Ви вълнуват - ТУК.

* Авторът е блогър в blogspot.com


Гласувай:
2
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nozharov
Категория: Политика
Прочетен: 876636
Постинги: 164
Коментари: 517
Гласове: 1138