Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2011 21:31 - Ремонтни дейности по Европейски? Но по типично български метод в Южния парк на гр. София.
Автор: nozharov Категория: Политика   
Прочетен: 1777 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 28.08.2011 22:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ЖИВОТА Е ПРЕКРАСЕН!

image

В темата няма да се обсъжда и разсъждава над въпроса за начина и процедурата по който те избират за подизпълнител на проект. През годините се установи, че това вече не е така важно. Ето защо във видеото, ще се запознаете с някой други факти за начина, по който се работи над обект, чиито  бюджет е на стойността  710 хиляди лева. (90 хиляди от които ще бъдат за изграждането на европейска тоалетна).

Сами преценете  от ВИДЕОТО (правено на 24.07 и 28.07.2011) до колко се спазват европейските норми и изисквания за такъв тип ремонтни дейности, както и до колко Софийска Община като възложител се е постарала да ограничи на максимум създаденото неудобство на жителите на гр. София и гостите на Южен парк.

(припомням миналата година, вече веднъж бяхме свидетели на голямата идиотщина в ремонтните дейности пак на централния вход от към бул. Витоша в темите:


За да изгледаш видеото, натисни -
ТУК.

Следва малко повече информация остносно проекта:

*Източник: ТВ7 / 90 хиляди за ремонт на тоалетната в Южен парк

(Изявление на кмета на столична община г-жа Йорданка Фъндъкова  пред журналисти от 25.07.2011г)

90 хиляди лева е заделила Столична община за изграждане на тоалетна в Южния парк, съобщи кметът Йорданка Фандъкова.

В тоалетната ще има място за повиване на бебета и пълна достъпност за хора с увреждания. В момента се работи по два проекта за тоалетни в Борисовата градина. Изготвя се и проект за реновиране на изоставена тоалетна в района на болница „Пирогов“.

Проектът за ремонт на Южния парк включва цялостна подмяна на настилките. Консултант на проекта е Магда Карлова – проектантът, който е правил парка навремето. Тя е привлечена, за да се спази замисълът на парка, а не да се ремонтира частично. Проектът включва още изграждане на осветление.

„Имам уверението на изпълнителите, че над 70% от осветлението е изпълнено в подземната му част.
Осветителните тела ще бъдат поставени на по-късен етап. Срокът за изпълнение е 90 дни и до 20 октомври ремонтът трябва да бъде завършен. Стойността е 710 хил. лева, бяхме предвидили 950 хил. лв. Спестените средства ще бъдат насочени за изграждане на поливна система”, посочи Фандъкова.

Тя каза, че ще очаква пълна мобилизация на инвеститорския контрол от страна на общинската фирма „Софт Инвест“, за да се приключи работата в най-кратък срок.

В допълнение на гореизложеното – дано видим и поне една чешмичка в същата част на парка. Лично аз бих се радвал и на такава за по-социално слаби ( от 9 хил. лева). Просто да е чиста и работеща през подходящите сезони за напояване на веселите пешеходци.


- - - - - - - - - - - -

Вижте още:

  • Официален блог сайт на Владислав Ножаров - ТУК.
  • Ако Вас Ви е грижа, присъединете се във фен страницата, където можете да се включите с мнение и коментар в публикуваните вече теми, както и да започнете тези които Ви вълнуват - ТУК.
  • Още материали от същия автор може да четете в blog.bg - ТУК.
  • Авторът публикува и в blogger.com - ТУК.

Гласувай:
2
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nozharov
Категория: Политика
Прочетен: 866744
Постинги: 164
Коментари: 517
Гласове: 1137