Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2012 08:34 - ИНКУБАТОРЪТ и ПОЛУХОРАТА
Автор: nozharov Категория: Политика   
Прочетен: 10118 Коментари: 10 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Не така отдавна във времето слушах как мой познат казваше “Life is good! … Life is good!”, перифразирано:  “Живота е хубав!…Живота е хубав!”.  Същият доста често бе канен по националните телевизионни канали, където в повечето случаи обясняваше на аудиторията как зли орки извършват злоупотреби и посегателства над добрите хора живеещи в ИНКУБАТОРЪТ. Медиите му изяви, го правеха популярен. От ефир не веднъж е споделял, че непосредствено след интерюто си му предстои много важен полет извън „развъдника”. Тези негови продължителни през-окенски летения сигурно са му помогнали да види как върви живота и извън „люпилнята”. А от там да въприеме лозунга в чуждоезичната версия „Life is good”, вместо в нормалната за България форма: „Живота е хубав”! От малкия екран, вече популярния мой познат, разказваше за предстоящи негови граждански инициативи, за добри дела и намерения с екипа му за „спасението на хората от инкубатора”.  – Всичко това изглежда от страни много хубаво, но и малко странно. Когато външни хора, решили да се свържат с него с предложението да го правят задружно разбират, че е не е възможно…защото просто няма какво да работят заедно!  Ха, Парадоксално. image От медийното пространство гръмки думи да летят, докато реално нищо не се случва. Възможно е това да се прави, поради възможността да се усвояват чуждестранни фондове за частни интереси, а не тези на обществото. Както и да е. Изглежда още не е дошло време за „гражданското общество”, за което доста известни личности говорят, но не успяват да напреднат към обединението. Нормално хората да подхождат с недоверие. Многократно са били подвеждани. А сега се изисква да повярват в личности, чиято опаковка е от помпозни костюми, лъскави лимузини и бодигардове гарантиращи спокойствие. Колкото и сладкодумни да са популярните медиини фигури с поведението си демонстрират всичко друго, но не и достъпност и статус на човек от народа.

Но какъв човек от народа? Народ има там, където има държава,  държавност, политическа отговорност,  национална идентичност, конституция, закони,  права за хората – не само задължения!  Тогава съществува и гражданско общество, с принципи, морал, обективност и честност. А тук в ИНКУБАТОРЪТ това отсъства! Защото няма хора! Всъщност има, но те не са хора, а получовеци. Ако искам да влезна в стила на моя познат, израза е „Half man”. Даже може и да направя сравнение с комедийният сериал „Two And A Half Man”. Но няма да го сторя, защото колкото и да е весело, живота в ИНКУБАТОРЪТ не е шега. Всичко е много тъжно, много тежко и много жалко. Полухората в този изолатор, като опитни зайчета са изложени на ексеприменти. Провежданите тестове биват от всякакво естество. А резултатите внимателно анализирани и отчитани, за да може следващият опит проведен над получовеците да бъде с още по-успешни резултати водещи до гибел.

Всеки ден полухората са инжектирани. Понякога ги боцкат с малки бактерии или бацили, за да не губят болния си тонус. Друг път им пускат подобрени версии на стари вируси. А случва се и то не рядко, течността от спринцовката да е заредена с масова зараза. Това е най-опасното. Така полухората масово се облъчват и сигурно унищожават. Бавно, но славно и методично. Приравнявайки ги в страхливи и обременени работещи мравки, опитващи се да оцелеят до следващия ден. „Докторите” водят тази политика на геноцид вече повече от две десетилетия. Те са движещата сила в ИНКУБАТОРЪТ. През няколко години се сменят водещите фигури, но всички заедно продължават да водят последователно „щафетата”. Ротацията им не променя първоначално поставената цел – идеалната цел!

Като повечето доктори и тези работещи за ИНКУБАТОРЪТ, са с добри намерения. Всеки ден научно обясняват пред получовеците колко важно е това или колко важно е онова.  Докторите обожават да се вживяват в самарянство към полухората. От време на време в спринцовката се зарежда и протеин. Все пак умрелите души трябва и да се съживят, за да има някаква производителност. Така полухората за кратко се радват на увеличените си заплати с 8-10%. Защото няколко месеца по-късно ако не годишната инфлация от 15%, то комуналните им сметки скачат 25-30%. Обикновенно това става комбинирано и за година период полухората с манипулиранно съзнание, че са по-богати… стават още по-бедни и по-обременени.

Понякога, по-скоро рядко се случва нещо в главата на полухората. Докторите го квалифицират като „БЪГ в СИСТЕМАТА”, тъй като не може да го контролират. Така получовеците се организират и правят масови протести, изразяват недоволството си. Несъгласието си. Това се случи и миналата година. Народа изнемогваше. Тогава се организираха масови протести срещу  високите цени на  горивата. В следствие на което, за да се справят със ситуацията и намалят напрежението, Докторите премахнаха допълнително оскъпяващата „био добавка” – наложена като изискване от друг – „европейския инкубатор”. Така цената на горивото остана стабилна и протеста спрян. До някъде с цената на компромис, искането на недоволстващите бе прието, но от началото на тази година получовеците усетиха компромисния ефект от сопата на новата – стара инжекция с високи цени на горивата. Ценообразуването им продължава да бъде неясно. Както и наложения монопол на този пазар. А момента с извършващата се контрабанда от най-големия продавач на горива в ИНКУБАТОРЪТ не е предствлява интерес – нито за полухората, нито за протестиращи, нито за Докторите… Можем от тях само да очакваме обновени още по-високи цени, нищо по-добро.

Друг протест срещу шистовия газ, също доведе до леко напрежение в Докторите. Този път Tе по-еродирано и финно финтираха полухората. Недоволството им беше задоволено с „временен мораториум” и всичко приключи с този прах в очите.

Малко по-късно един синдикален протест в „Мини Марица – Изток”, доведе до любопитен развой. След като от части бяха удоволетворени исканията, Докторите стигнаха до заключение, че от юли месец 2012 получовеците ще плащат ново двуцифрено увеличение на ток.

Лайф ис гууууууд, живота е прекрасен…може би, но не и в

ИНКУБАТОРЪТ

Струва ми се, че повечето, а и тези граждански начинания, протести, недоволства, синдикати и тем подобни инициативи със съмнителен характер, отново водят до усложняване на живота на полухората. Когато искаш нещо, е хубаво и да знаеш начина по който да го постигнеш. При липсата на нужната подготовка, знания и умения най-доброто, което може да се случи е да затъваш по-дълбоко в помийната яма. А докато става това Докторите съдистично се наслаждават на мазохистичния екстаз на полухората. Цените правят високо скок – подскок, а полухората  изнемогват и се борят за оцеляването си.

Има и хора в нашия инкубатор, които са малко по-далновидни. Пак избрали честния и правдивия път, продължават здраво да работят извън Инкубаторът. Там положения труд се възнаграждава и по-добре. Така с получените средства, могат да помагат на затъналите в ямата роднини.

Други ужким хора, за да поддържат жизнения си статус предпочитат да извършват злоупотреби. Рискувайки много, печелят малко. Е, има и такива с голям профит,но за сметка на полухората.  Дали има смисъл от това? – хехе..докторите ще кажат image

Макар и малко, се намират и хора занимаващи се с истински инициативи. Социални, хуманитарни, понякога и политически. Резултатите са нищожни от дейността им – на фона на мегаинжекциите и манипулации. Въпреки това, трябва да се започне от някъде! Както и за някои неща е по-добре да не изпреварват времето си! Вярвам, че това е правилната посока и начинът по-който полухората да еволюират и станат истински хора, в истинска държава,  с държавност, политическа отговорност,  национална идентичност. С конституция, закони и права за хората! С гражданско общество, с принципи, морал, обективност и честност!
31.01.2012                                                                           Владислав Ножаров
София

* Цялата тема може да прочете - ТУК.

- - - - - - - - - - - -

Вижте още:

  • Официален блог сайт на Владислав Ножаров - ТУК.
  • Ако Вас Ви е грижа, присъединете се във фен страницата, където можете да се включите с мнение и коментар в публикуваните вече теми, както и да започнете тези които Ви вълнуват - ТУК.
  • Още материали от същия автор може да четете в blog.bg - ТУК.
  • Авторът публикува и в blogger.com - ТУК.Гласувай:
8
01. анонимен - Много думи и пак нищо не каза. Освен ...
02.02.2012 13:22
Много думи и пак нищо не каза. Освен "мрън, мрън".
Я кажи ето тук: "Макар и малко, се намират и хора занимаващи се с истински инициативи. Социални, хуманитарни, понякога и политически. Резултатите са нищожни от дейността им – на фона на мегаинжекциите и манипулации. Въпреки това, трябва да се започне от някъде! Както и за някои неща е по-добре да не изпреварват времето си! Вярвам, че това е правилната посока и начинът...", след като вярваш, че това е начинът, кажи кои са тия истински инициативи? Кажи нещо конкретно. Щото така общо "Социални, хуманитарни, понякога и политически", ама "истински" нищо не значи. Дай пример кое за теб е "истинска социална инициатива" или "истинска хуманитарна". Кое и защо има стойност според теб. Иначе общите приказки са си само 'мрън, мрън".
цитирай
2. nozharov - Re: Много думи и пак нищо не каза. Освен ...
02.02.2012 13:26
На кое ушенце искате да ви го кажа?..Спокойно уважаеми, след като излезнете от скритата си, анонимната опаковка ще получите отговорите си.
цитирай
3. анонимен - Тоя нещо е чалдисал!
02.02.2012 13:36
Тоя нещо е чалдисал!
цитирай
4. nozharov - Re: Тоя нещо е чалдисал!
02.02.2012 14:14
Отново точна диагноза, Докторе.
цитирай
5. анонимен - Браво!Много точно казано.
02.02.2012 15:34
Браво!Много точно казано.
цитирай
6. apostapostoloff - ЖивотЪТ е
02.02.2012 15:35
хубав, а за живота не знам.
цитирай
7. diadokolio - Интересно и подтикващо!
02.02.2012 19:31
Добра да е вечерта Ви, Уважаеми Господин Ножаров!
Благодаря Ви, за инкубатора!
Да, вълната понесе хората към искания и протести, но не и господари на живота си.
Нямам познания, за да анализирам и давам оценки, но вярвам в отделният човек, което успее да затвори процеса с краен продукт, за да е полезен на потребяващия го.
Оставих тебешира и избрах свободата, без началник.
Учениците ми пораснаха и не се наредиха на борсата, а се върнаха към родовият корен- мебели, дървени брикети, кашкавал, вино, керамични изделия и т.н..
Няма празна къща и пустееща земя.
Няма излишни средства, за да се рекламира, мострите отиват в хотелите и качеството е единствения критерий.
Фамилиите се сплотиха и няма удари по кокалчетата!
Трудно беше през последните 7 години, но името ни се наложи, защото повярвахме в различността си и удоволствието от доволните потребители.
Всички се събуждат, но се налага да се хранят. Доволни сме, че все повече се замислят върху евтините продукти в моловете, но липсата на грабващ вкус и познаване на производителя.
Сигурен съм, че все повече хора ще се обединят, заради скъпия превоз и ще идват до производителя, веднъж в седмицата, но за 5 семейства.
Постоянно ни заливат с реклами, за технически приспособления, но те не стават за храна.
Много ни изкушаваха за житото и царевицата, но отказахме, защото затвореният цикъл е по- трудоемък, но по- скъп и търсен.
Интересуваме се, какво ще произвеждаме, но преди всичко, кой ще е човекът!
Вече са готови площите със Салвия, готови са да ги изкупуват, но не, инвестирахме и ще продаваме маслото.
Винаги има възможност, но е трудно, докато си повярваме, че можем заедно!
Приятна вечер!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
8. pumona - Поздравления дядо Кольо!
02.02.2012 21:57
Поздравления!
цитирай
9. valmont - И от мен поздравления за дядо Кольо!
03.02.2012 08:44
Ножаров! Чест и почитания, ама много текст и много дребен шрифт, губите вниманието на аудиторията и моето тоже. Стар съм и недовиждам, пък и бързо се отегчавам...
Дядо Кольо! Има ли при Вас някоя празна къща? Май живеете в Рая?
цитирай
10. xsapience856 - Не им се връзвай,
01.03.2012 18:40
Ножаров, не им се връзвай. Шрифтът можеш да го смениш, не ти коства усилия все пак... Защо те наричат дядо Кольо?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nozharov
Категория: Политика
Прочетен: 876656
Постинги: 164
Коментари: 517
Гласове: 1138