Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2012 16:08 - Сдружението „ДА” – Демократична Алтернатива, набира членове
Автор: nozharov Категория: Политика   
Прочетен: 4241 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
Сдружението „ДА” – Демократична Алтернатива, набира членове

Двадесет и три години след въвеждане на демократична система в България, българското общество е по-разединено от всякога. Промените, които настъпиха след падането на „Берлинската стена” завариха мнозинството от населението напълно неподготвено. Смяната на собственост без ясни правила бе съпроводено от драматични социални последици. Стотици хиляди българи потърсиха по-добри условия за обучение, работа или лечение в чужбина. Днес много от тях, са създали семейства, имат деца и внуци. Българското законодателство не обърна и не обръща никакво внимание на тази промяна в разпиляването на българската нация. Според действащата конституция, всички получили чуждо гражданство, губят съществена част от своите граждански права. Единствени в Европа българите живеещи в чужбина нямат право да бъдат избирани, нито да имат свои представители в Парламента. Поради по-добрите социални условия в странство, броят на нашенците заедно с техните деца расте. Общо те са между 5 и 6 милиона! Ето защо, дискриминацията спрямо тях, има пагубни последствия за цялостта на нацията. Тя не само отрязва пътя за връщане, но и не държи сметка за кръвната връзка на потомците на емигрантите с България. Това ненормално отношение на държавната администрация спрямо Диаспората, създава допълнителни грижи и тревоги на родителите им останали в родината.

Срещу разединението на българите и за тяхното истинско обединение, бе създадено сдружението „ДА” – Демократична Алтернатива. Българското гражданство не може да бъде нито формално, нито разновидно. Подобно на напредналите европейски демокрации, България ще спре своя демографски, икономически упадък само като приложи демократичния принцип – един паспорт означава: право да избираш и право да бъдеш избиран.

За да реализира своята програма, сдружението „ДА” създаде фейсбук страница (тук), сайт (тук) и набира членове. Всички желаещите да вземат участие в работата на сдружението могат да станат негови членове след като се запознаят с устава му и изпратят на е-мейл адрес: team@kajeteda.com молбата за членство. В отговор ще получат банковата сметка за превод на членски внос. Поради разликите в доходите между живеещите в България и тези в чужбина, членския внос е различен. За България той е 10 лева, плюс разхода за превод, за чужбина – всеки според възможностите си.

От учредителите на сдружение „ДА“

* Молба за членство в сдружение „ДА“ , може да бъде изтеглена – ТУК.

* Устав на Сдружение „ДА“, може да бъде изтеглен – ТУК.

- – -

  • За повече информация и запитвания: info@kajeteda.comГласувай:
4
1Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nozharov
Категория: Политика
Прочетен: 874390
Постинги: 164
Коментари: 517
Гласове: 1138