Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2012 23:15 - Наши емигранти отказаха на президента
Автор: nozharov Категория: Политика   
Прочетен: 12574 Коментари: 22 Гласове:
23


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ОФИЦИАЛНО СТАНОВИЩЕ
относно конференцията „Политики за българите в чужбина“ от български граждани, пребиваващи временно или постоянно в чужбина

( Наши емигранти отказаха на президента – публикувана статия във вестник 24часа от 12.09.2012гТУК )

До
Маргарита Попова – Вицепрезидент на Република България
и

Емил Стоянов – Член на Европейския парламент

Уважаема г-жо Попова,
уважаеми г-н Стоянов,

Обявата за конференцията „Политики за българите в чужбина“ възбуди интереса на българите, намиращи се в момента временно или постоянно в чужбина, и предизвика малко или много продължителни и задълбочени дискусии в тези среди и общества в електронната мрежа.

Ние ОТКАЗВАМЕ да присъстваме на това мероприятие, както и на мероприятия от подобен род, поради следните причини:

Поводът за конференцията е обсъждане на политики за българите в чужбина. Под политика на Президентството, като най-високопоставен репрезентативен орган в държавата, ние разбираме защита на интересите на обществото като цяло, обединение на нацията за благото на всички, подпомагане постигането на такива условия в страната, че да се намали стремителният процес на обезлюдяване на държавата и се облагодетелства завръщаемостта в Родината, за постигане на равноправие между всички български граждани, независимо от мястото, където се намират, както е изразено в чл. 26 (1) от Конституцията, равноправие относно активното и пасивно избирателно право за всички български граждани, премахване на дискриминацията относно българските граждани с двойно гражданство, както и подобряване на обслужването в консулските отдели, за да се задоволят елементарните нужди на най-големия инвестор за България, българските граждани, пребиваващи в чужбина. Тези основно важни теми, които нас главно ни интересуват, не са засегнати в дневния ред.

Понятието „българи в чужбина“, залегнало в замисъла на конференцията, асоциира, че има два вида български граждани – „българи в България“ и „българи в чужбина“, което затвърдява разделението на нацията, а не допринася за нейното обединение. Същото отношение имаме и към понятието „политики за българите в чужбина“, което асоциира, че българската държава и нейният най-високопоставен орган препоръчват и развиват различни политики спрямо българските граждани в България и българските граждани, пребиваващи в чужбина, като резултатът е същият – РАЗДЕЛЕНИЕ на нацията. Ние искаме обединение на нацията и равноправие за българските граждани, независимо къде се намират те.

Мястото за конференцията е избрано така, че едва ли могат да се отзоват специално за конференцията представители от Северна и Южна Америка, Африка, Австралия, Азия, та дори и от Европа. Ако конференцията се провеждаше в София, българските граждани от далечните дестинации можеха да съчетаят участието си с посещение на родното си място, гостуване на близки и приятели, а не да отделят от скъпоценното си време за ексурзия до Брюксел. Един прост пример: Ако поканата беше за София и пристигнеха 1000 български граждани и направеха оборот от по 1000 евро. за хотел, храна, срещи с приятели и роднини, то това щеше да е инвестиция за страната от 1 милион евро. Това щеше да е и подпомагане икономиката на България. Мястото за провеждане на конференцията в Брюксел е, меко казано, нецелесъобразно и е в ущърб на българските граждани, пребиваващи в чужбина, и на българските граждани в България.

Времето за конференцията е насрочено за средата на седмицата, сряда и четвъртък, което означава, че всеки участник трябва да отдели минимум два работни дни за тази цел, в повечето случаи обаче три и дори четири работни дни, което означава, че не е съобразено с българските граждани, пребиваващи в чужбина, и е в тяхен ущърб.

Продължителността на конференцията е общо 6,5 часа, което означава, че е възможно тя да се проведе не за два дни, а за един ден, и по този начин да се спестят средствата на участниците, които ще присъстват на собствена, а не на държавна сметка. Продължителността на конференцията от де факто по-малко от един работен ден, а проточена на два работни дни, не е съобразена с интересите на българските граждани, пребиваващи в чужбина, и е в тяхен ущърб.

Формата на мероприятието, конференция в Брюксел, е крайно неподходяща за по- и най-далечните дестинации и изисква големи лични разходи от самите участници, като условие за участие, и ние считаме, че е крайно неактуална, тъй като чрез анкета по интернет или онлайн-конференция биха могли да се достигнат и най-далечните крайчета на света и постигнат по-добри резултати, като същевременно всички участници ще бъдат поставени при еднакви условия.

Темите, обявени в дневния ред, са от такъв характер, че не отговарят на основните интереси на българските граждани, пребиваващи в чужбина. На нас не ни е необходимо да слушаме доклади и напътствия напр. как да опазим българската си идентичност – това даже е обидно за нас – тъй като причините да живеем някъде извън пределите на България, макар и различни при всеки един от нас, не са липсата на любов към Родината или отсъствие на присъщия ни български дух, а несъгласие с икономическото, образователното, политическото или културно състояние и актуално развитие на държавата-родина. И поради тази причина не е логична и темата за лобиране, защото хора недоволни от нещо, не могат да лобират за него. Темите, с изключение на темата за училищата, са подбрани така, че не са съобразени с интересите на българските граждани, пребиваващи в чужбина и са в тяхен ущърб.

В заключение благодарим за идеята да се направи нещо за българските граждани, пребиваващи временно или постоянно в чужбина, но начинът и подходът в този случай ни кара да се питаме, за кого и с каква цел ще се провежда това мероприятие, тъй като не са засегнати истинските интереси и актуалната ситуация на българските граждани.

10.09.2012 По поръчение:

Велка Йордан-Йонкманс, Kцnigsallee 60 F, 40212 Dьsseldorf, Германия
Йордан Борисов Черкезов, Av.Meridiana 111/3, Barcelona, Испания

От името на следните Фейсбук-групи, сайтове, български общности и сдружения: Общо: 13.487 чл. ( Наши емигранти отказаха на президента – публикувана статия във вестник 24часа от 12.09.2012гТУК )

Свързаните теми:

imageЗа да подкрепите движението „ДА“ и получите информация за предстоящи събития и дейности, може да се запишете в мейлинг листата, като попълните контактната форма и натиснете бутон „Подкрепям“ :ТУК

или за потвръждение, моля изпращайте е-мейл за контакт на:

info@kajeteda.com

Като напишете съобщение: Моля да бъда включен/а в е-мейл базата данни на Сдружение „ДА“.

И оставите:

Вашия е-мейл адрес : ………………………………..

Първо и фамилно име :……………………………….

Град/Държава :……………………………………….

  • Устав на Сдружение „ДА“, може да бъде изтеглен ТУК
  • Молба за членство в сдружение „ДА“ , може да бъде изтегленаТУК

- – -

  • Официална страница на Сдружение Българска Демократична Алтернатива -“ДА“:

http://www.kajeteda.com/

  • Официална фейсбук страница на Сдружение Българска Демократична Алтернатива -“ДА“:

http://www.facebook.com/kajeteDA
Гласувай:
23
01. анонимен - dimitar
13.09.2012 07:28
emigrantite sa kato doina krava za nashite politici.kolkoto poveche sme navan za tyah e po-dobre.poveche prihodi i po-malko otgovornost i kontrol.s tazi politika se varvi kam palno samounishtojenie.taka postepeno se obezliudyava stranata i se smenya demografskiyat i oblik.ako v blizkite pet godini ne se opravyat neshtata to sled petnadeset ste se naloji da se smenya imeto na darjavata i da se sloji krast na balgarskiyat narod.poveche nyama vreme za otlagane-nyamame veche kakvo da gubim.
цитирай
2. анонимен - За кого и с каква цел?
13.09.2012 08:51
Много ясно - да се похарчат напразно едни пари от едни наши хора, да се поразходят до Брюксел и да имитират някаква дейност. Псевдозагриженост, каквато се прилага и спрямо хората в България. Не би трябвало да учудва никого. От хора с малко познания и интелект - толкова. Калинки ни управляват и калинки ще си останат.
цитирай
3. tikoev - Смешник! Жена му му отказва, той ...
13.09.2012 11:31
Смешник! Жена му му отказва, той тръгнал да оправя света!
цитирай
4. анонимен - Капитализма да умре. Завинаги. ...
13.09.2012 11:43
Капитализма да
умре. Завинаги.
Елитаризма също.
БКП И ГОРБАЧОВ.
Капиталистическият
елит от запад създаде "реалния"
социализъм и
репресиите там за
да убие
конкуренцията от
тези страни. А и златото не
достигаше за
всички - от това
развитите страни
страдаха - от
дефицит на ликвидност в
банките.
цитирай
5. aman - Това становище е страхотно! Поз...
13.09.2012 11:45
Това становище е страхотно! Поздравления на създалите го и за позицията им! Особено в частта за мястото, избрано за провеждане на конференцията; възможността такава конференция да се проведе във виртуална среда без хард локация и съдържанието на дневния ред!

Крайно време е някои български институции да влязат в 21 век, а още по-крайно време е, да престанат да правят събития заради самите събития, събития, за да се усвоят едни пари от едни хора, събития които да породят празно медийно говорене, събития, които да симулират дейност и загриженост за някой проблем, имиджови събития с ПР цел или всичко това взето заедно или по групи...

Поздравления още веднъж! Много ми е интересно какъв и ще имали отговор от съответните институции, ще се проведе и в какъв формат тази конференция и ако да как ще се изманипулират резултатите и какво ще излезе в българските медии от нея, дали отразявайки я, ще пуснат и това становище, както и интервюта и коментари на организациите и хората, които са го саздали?
цитирай
6. dolsineq - На някой български "полит...
13.09.2012 12:07
На някой български "политик" му се е приискало да се поразходи до Брюксел на чужда сметка...
цитирай
7. анонимен - Отново
13.09.2012 12:30
се разбра,че читавите и мислещи хора с достойнство не са в Бг.Тук на мода са глупостта,раболепието и угодничеството.
цитирай
8. анонимен - pensioner
13.09.2012 13:06
Добър материял.Поредно нечистоплътно заиграване след разните български коледи,великдени и т.н.Повечето от българите в чужбина ви мразят,господа управленчовци,те не са напуснали родината си от добро.Разбира се има и подлизурковци,които може да уважат мероприятието ви,но полза от тях няма.Преди 100 години турският ятаган разпиля арменците по света,сега е ред на българите,продавани от собствените си управници.Ще останете в историята като ликвидатори на България.Проклети да сте!
цитирай
9. анонимен - РЕФЕРЕНДУМ
13.09.2012 13:27
НЕКА СЕГА ДА НАПРАВИМ ЕДИН РЕФЕРЕНДУМ , ДАЛИ ДА ИЗХВЪРЛИМ ОТ БЛОГ БГ ДВУЛИКИЯ АНУС , СИВОТО ШОПСКО ГОВЕДО , ЧЕРВЕНОДУПЕСТИЯ РАШКИ ГЪЗОЛИЗАЧ , КОМУНОИДНИЯ ИБРИК , ПъРВЕНЮТО danailvdimitrov И НЕГОВАТА ГЕЙ-ПОЗИТАНСКА серГЕЙевска АГИТКА stoineff , jim101 , penchoan , tomcat2 ИЛИ ДА ?
цитирай
10. анонимен - НЕКА СЕГА ДА НАПРАВИМ ЕДИН РЕФЕР...
13.09.2012 14:03
анонимен написа:
НЕКА СЕГА ДА НАПРАВИМ ЕДИН РЕФЕРЕНДУМ , ДАЛИ ДА ИЗХВЪРЛИМ ОТ БЛОГ БГ ДВУЛИКИЯ АНУС , СИВОТО ШОПСКО ГОВЕДО , ЧЕРВЕНОДУПЕСТИЯ РАШКИ ГЪЗОЛИЗАЧ , КОМУНОИДНИЯ ИБРИК , ПъРВЕНЮТО danailvdimitrov И НЕГОВАТА ГЕЙ-ПОЗИТАНСКА серГЕЙевска АГИТКА stoineff , jim101 , penchoan , tomcat2 ИЛИ ДА ?

Като изхвърлиш тези ще лъсне твоят гол задник.
цитирай
11. анонимен - ИМПЕРИАЛИСТ
13.09.2012 14:10
Това т.н. "Официално становище" е смрадливо.
цитирай
12. анонимен - en. wikipedia. org/wiki/ Ope...
13.09.2012 14:18
en.wikipedia.org/wiki/
Operation_Gladio
цитирай
13. ok3223 - Защо анонимен с № 10 да не
13.09.2012 15:25
изхвърлим такива като теб...
Аноними "герои"....,
Които работят за кой?
Всички се досещат и...
ЗНАЯТ.
цитирай
14. mepoooo - Хубава статия
13.09.2012 16:04
Хубава статия
цитирай
15. анонимен - Това "Официално становищ...
13.09.2012 17:28
Това "Официално становище" показва пълната дезориентация на авторите си и
едва ли е подписана от всички членове. По-скоро е акт на враждебност на техните ръководства. Та нима няма специфични трудности на българите, които живеят в чужбина. Нима българите в Западните покрайнини, Македония, Турция, Румъния и т.н. нямат нужда от помощ. А тези, които са били прогонени от комунистическата власт или от немотията в ограбената от комунистическите мутанти Родина трябва да си отмъщават на този президент. А защо конференцията да не е в Брюксел - там ще й обърнат повече внимание. Нима няма дискриминация на сънародниците ни дори в Европа (напр. Холандия). Откога търсенето на контакт се разбира като разделение на нацията.
А цинизмите в този форум нима говорят за висока култура?
цитирай
16. анонимен - Това "Официално становищ...
13.09.2012 18:27
анонимен написа:
Това "Официално становище" показва пълната дезориентация на авторите си и
едва ли е подписана от всички членове. По-скоро е акт на враждебност на техните ръководства. Та нима няма специфични трудности на българите, които живеят в чужбина. Нима българите в Западните покрайнини, Македония, Турция, Румъния и т.н. нямат нужда от помощ. А тези, които са били прогонени от комунистическата власт или от немотията в ограбената от комунистическите мутанти Родина трябва да си отмъщават на този президент. А защо конференцията да не е в Брюксел - там ще й обърнат повече внимание. Нима няма дискриминация на сънародниците ни дори в Европа (напр. Холандия). Откога търсенето на контакт се разбира като разделение на нацията.
А цинизмите в този форум нима говорят за висока култура?

А,ти драги,вникна ли в текста на "ОФИЦИАЛНОТО СТАНОВИЩЕ"или автоматично взе да плюеш по тях,защото засягат Президентската институция илично госпожа Роска?
цитирай
17. анонимен - 666! СУПЕР...
13.09.2012 19:49
ОПИЦ КИНО КООЛТУРА...!

...ПРЕДСТАВЯ....!

...КООПРОДУКШОНА МВР КОЛУМБИЯ ПИКЧЪРС...!


....НАРКОМАН УМИРАИ ТРУДНО...!

....У ДВЕ ЧАСТИ...!


....ХОЛИВУДЕ КУДЕ СИ БЕ ДЕИБА ТВОИТО МАМЕ...НАПРАИ КАССССООФФФФ ФИЛМ ПО АМЕРИКАНЦКИ....ХИИИХАХАХА...!

...ЦЕЦО ЛОШОТО ЧЕНГЕ....ХАААХАХАХА...БРАД ПИТ НАРКОМАНА...ХУДОЖНИКА САМ ИГРАЕ СЕБЕ СИ...!
цитирай
18. анонимен - само българка
13.09.2012 22:05
Много ми хареса доводът, свързан с понятията „българи в чужбина“ и "българи в България"! Според мен това са съзнателно създадени термини, целящи да ни разделят и по отношение на местоживеенето.
цитирай
19. virginblack - Той
13.09.2012 22:55
преди да иде в Брюксел, ще мине през Виена. За това са се побъркали тука от посолството и демонстрират дейност. Махни манхни. В същото време отрязаха на половина парите за българското училище във Веиена, децата са толкова много, ходят извънредно, вечерта или събота, не могат да се поберат в един апартамент и директорката се чуди как да направи ремонт на новата стая с тези пари, които плащаме децата ни да учат български. Иначе мноо ги е@е. Разходки само. Добре, че има по някой доброволец. Направи си сам. Никой няма да иде да им слуша глупостите, понеже за 5 години навън не съм видяла българин, който да се чувства защитен от правителството си.
цитирай
20. анонимен - pipinana
13.09.2012 23:40
http://www.youtube.com/watch?v=4tJQq8A9rm4
цитирай
21. razkazvachka - Браво!
14.09.2012 09:09
Губене на времето на хората и прахосване на парите, с които могат да се свършат полезни неща. Е, това си е политиката на ония тикви, дето българите в България избрахме да ни представляват на... Марс...
цитирай
22. анонимен - Кой казва, че БЪЛГАРИ В ЧУЖБИНА са ...
14.09.2012 09:17
Кой казва, че БЪЛГАРИ В ЧУЖБИНА са само емигрантите. В чужбина живеят около 2 млн българи, и много от тях търсят връзки с България. Други са дискриминирани и преследвани. А има работещи в чужбина, които не са емигранти. Животът в чужбина си има своите особености, това не е клеймо, като измисленото комунистическо понятие "невъзвръщенец".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nozharov
Категория: Политика
Прочетен: 876656
Постинги: 164
Коментари: 517
Гласове: 1138