Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2013 23:15 - Да продадеш бъдещето си за 100 лв или как изглежда българският избирател под влиянието на ЦИК.
Автор: nozharov Категория: Политика   
Прочетен: 5973 Коментари: 5 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

imageОт няколко седмици разсъждавам за темата, но нямаше нагласа да запиша мислите. Сега имам възможността – може би, защото е поредица от почивни дни, а може би защото докато отсъствам от страната съм още по-чувствителен към родината си, гледайки я отстрани.

От една страна виждам как се топим в следствие на целенасочената политика на геноцид – водена от всички политици на България към сънародниците си, а от друга страна наблюдавам как допълнително подпомагаме същото това убийствено управление, като продаваме гласа си срещу 100 лева – нещо, което многократно вече сме го виждали в изборите.

В тази връзка ИЗБОРИ 2013 няма да бъдат по-различни! Първо защото отново ще съществува покупко-продажба на народния глас. Второ защото ЦИК продължава да спомага в адаптирането на крайния резултат от избирателният ден. Излишно е да се детайлизира как е възможно да се случи. Констатациите пред свършен факт е доказано, че нямат смисъл! По-важното е обществото да бъде информирано, че Централна Избирателна Комисия като орган работи единствено в Р. България и Русия! Въпроса е:

ЗАЩО ИНСТУЦИЯТА НЕ СЪЩЕСТВУВА НИКЪДЕ В ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ?

Фактa с резултатa за българите в България не е тайна за никого. Включително и за „чудесният начин на живот„, който водим. Ето защо и така успешно формулата работи отново срещу нас гражданите и псевдо- демокрацията и свобода, която имаме в републиката ни! Нещо повече – парадоксалното е, че когато ни купуват гласа, го правят с нашите пари от джобът ни! Същите тези средства, като „бюджет за купуване на единица глас“ са натрупват основно от злоупотреби по време на предходно управление и са пари давани с идеята и единствена цел, да може да продължи този „специален бизнес модел“ подпомагащ и водещ до съсипването на нацията ни!

Навярно коментатори ще кажат, че своето бъдеще го продават малцинствените групи – за които се говори, че по-масово са склонни към въпросното дело. Дори и да е така, се връщам към ЦИК , чрез която комисия е намерена и цаката на останалите „гласоподаватели“ – българите?!? … В крайна сметка, почти един век назад Й.В. Сталин казва:

„Не е важно как са гласували, а кой брои гласовете.“

Хо – Хо – Хо

„Слънцето ще изгрее и на нашата улица!“

А ДО ТОГАВА:
image

Тогава има ли смисъл да гласуваш, след като резултата е предварително решен от друг?

А може би е идиотско да се гласува при тези условия и сегашната Конституция? Или може би по-идиотско, или  по-правилно е решението да продаваш „гласът"?

Струва ли си, когато избор няма?


Излишно е да се търсят отговори на въпроси, при отсъствие на мисъл до какво ще доведат делата ни!


Свързаните теми:
Гласувай:
5
01. ka4ak - Влади,извинявай!Дал съм рецептата!Задължително гласуване,за да имаш самочуствието,да търсиш,ОТГОВОРНОСТ,защото си гражданин и Държавния Апарат,ти е Работник,кой
06.05.2013 23:43
-то да има смелостта да уволнява!!!:(((
Като пишеш подобни постове,няма вариант,да станеш ГРАЖДАНИН и да си РАБОТОДАТЕЛ!!!:((((
цитирай
2. minevv - NE
07.05.2013 15:16
ако гласувате с недействителна бюлетина - само тогава показвате че сте ПРОТИВ!!! Иначе показвате че сте съгласни със всеки...
цитирай
3. stamenmihalevski - Стана ми интересно за ЦИК. Живея в ...
08.05.2013 01:08
Стана ми интересно за ЦИК. Живея в Германия, обаче нямам никаква представа, как се броят гласовете тук (щом нямат немски "ЦИК"). Честно казано дори не се бях замислял, но със сигурност при определени обстоятелства това би могло да изиграе решаваща роля и да направи някого от губещ в победител. Не смея да твърдя, че по света няма държави, в които системата за броене на гласове е добра, че дори отлична, но пък и мисля, че в не една от тези държави общо взето е все тая дали ще избереш "А" или "Б". Нека приемем, че в България има ОГРОМНО значение, за кого ще гласуват хората (поне да помечтаем за момент... :))). След това да си представим една друга система за броене на гласове... При всички положения не целия народ ще брои гласовете, а шепа хора така да се каже. Въпросът е как тази организация от хора ("ЦИК"/частни фирми/външни наблюдатели или каквито още варианти има и можете да си представите) ще гарантира пред обществото, че е "имунизирана" от някакви зависимости (икономически, политически, роднински, всякакви други) и корупция? ... Аз имам едно нетрадиционно предложение. Има малък недостатък, но точно затова го споделям. Кой е най-невинен и честен в обществото? ... Децата... :))) Нека бюлетините се броят от деца на възраст 8-9 години. Те не биха излъгали, а и мисля, че ако достатъчно много деца се включат(вместо нормален ден в училище - задача заедно в клас да преброят бюлетините), няма да бъдат претоварени. Естествено, че ще има някакви грешки, но те ще бъдат минимални(без никакви учителки по време на броенето, но на децата да им бъде казано, че са наблюдавани с камера например, за да не правят пакости), сравнени с тези, от които се страхува автора на постинга и много други българи. Недостатъкът е, че изборите свършват горе долу тогава, когато малчуганите си лягат да спят. Поздрави на всички(или евентуално само на автора)... :)))
цитирай
4. kostadin - А да си даряваш гласа срущу мъгляви ...
08.05.2013 15:14
А да си даряваш гласа срущу мъгляви или обещани ,които няма да се изпълнят-какво е?
При това печалбата на партиите от парламента са най - голямите в BG -без да си вложил и цент инвестиция
цитирай
5. kostadin - -то да има смелостта да уволнява...
08.05.2013 15:15
ka4ak написа:
-то да има смелостта да уволнява!!!:(((
Като пишеш подобни постове,няма вариант,да станеш ГРАЖДАНИН и да си РАБОТОДАТЕЛ!!!:((((


Качак, за съжаление и ти си от подведените Правото ти да гласуваш или не гласуваш е равностойностно.Просто партиите в парламента са пренебрегнали този факт и са нарушили демокрацията .
При това ,ако гласуваш за партия ,която не влезе поради 4% граница гласът ти се преразпределя ,а когато не гласуваш няма как да те впишат в списъците и в края на крайщата ,когато не се достигне необходимият минимум от гласове в републиката ще им лъснат задниците на всички тъпегьозки партии
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nozharov
Категория: Политика
Прочетен: 869937
Постинги: 164
Коментари: 517
Гласове: 1138